על תזונה בריאה והפרעת קשב
אנשים המתמודדים עם הפרעת קשב מתקשים בשמירה על איזון ועל תזונה בריאה.
ידעתם שבהפרעת קשב יש פי 2 סיכון להשמנה ופי 4 להפרעות אכילה?
מעבר לכך נמצא שאצל אנשים עם הפרעת קשב הרגלי האכילה פחות בריאים ויש יותר צריכה של מאכלים מזיקים כמו חטיפים ממתקים ופאסט פוד.
באופן כללי לאנשים עם הפרעת קשב כל מה שקשור באיזון הוא אתגר.
למזלנו הטוב, ד"ר שירלי הרשקו היא מומחית בתזונה וגם בהפרעת קשב.
בספר הזה שלה תמצאו המון טריקים שיעזרו לכם לא ללכת לאיבוד בעולם השפע.
הספר הזה ילמד אתכם איך לאכול בריא ומאוזן ואיך לשמור על הסביבה שלכם כך שתהיה תומכת בתהליך.
תלמדו איך להתארגן מראש כדי שיהיה לכם אוכל בריא בבית, איך לשלוט בדחפים ועוד.
תזונה בריאה וקשובה – לא, זה לא ספר על דיאטות.
נהפוך הוא – זהו ספר שיגמול אותך מהעינוי הזה של הדיאטות.
כי האמת היא שאוכל משגע אותנו.
כמה פעמים חשבת על אוכל ביום האחרון?
מחקרים מצאו שמדי יום אנחנו מחליטים כ-200 החלטות שקשורות לאוכל, אבל אנחנו לא קשובים ולא מודעים ל-90% מהן.
נשמע מדהים? זה עוד לא הכול.
האם ידעת ש-95% מהדיאטות נכשלות?
כולנו יודעים מה בריא לאכול, ורובנו עשינו דיאטות למיניהן, ועדיין לא מצליחים להתמיד.
מה עושים?
בספר תזונה קשובה מסבירה ד"ר שירלי הרשקו, חוקרת תזונה וקשב, משהו שישנה את חייך:
המקור לבעיה הוא בסביבה ולא בך.
כן, בסביבה:
בגודל הצלחת, במיקום של הסירים, בסדר במקרר ועוד.
בספר תיחשפו לשיטת תזונה קשובה, שמתאימה לכולם.
השיטה תאפשר לך לאכול בריא ומסודר יותר בעזרת כלים פשוטים ולשנות את הסביבה במקום את עצמך, החל מהיום.
המלצות:
"יותר משאנחנו צריכים דיאטות אנחנו צריכים גמילה מהרגלים של עולם השפע".
חיים כהן, מבכירי השפים והמסעדנים בישראל.
"הגוף שלנו מדבר אלינו ואומר לנו מה הוא רוצה, ואם נהיה מספיק קשובים ומחוברים לעצמנו, נדע מה הוא אומר".
מיכל אנסקי, מומחית הקולינריה.
"הספר יקנה כלים חשובים, משום שרוב האנשים סובלים מתזונה לא קשובה ואוכלים ממקום רגשי".
אסף גרניט, השף הבין-לאומי ועטור כוכב מישלן.
על מחברת הספר:
ד"ר שירלי הרשקו היא חוקרת תזונה וקשב.
מרצה בחוג למדעי התזונה באוניברסיטה העברית.
ספריה הקודמים אנשי הקשב, ילדי הקשב ואיפה הקשב זכו להצלחה רבה.
היא בעלת פודקאסאים וקהילות בשם אנשי הקשב ותזונה קשובה.